Η Κρήτη λέει είναι νησί, μα για το χαρτογράφο. Για μένα είναι η ΖΩΗ όξω από τον τάφο... (Αγνώστου)

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Δεν ξεχνώ...

Το 'χω ξαναγράψει και θαρρώ πολλές φορές ακόμα θα το ξαναγράψω: Ευτυχώς που υπάρχει και η κρατική τηλεόραση. Χθες το βράδυ, 20 του Ιούλη, δεν ξέχασε τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο πριν 38 χρόνια. Στη θέση της προγραμματισμένης ελληνικής ταινίας, πρόβαλλε το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του Μιχάλη Κακογιάννη "Αττίλας 74", το οποίο έχω αναρτήσει ολόκληρο παρακάτω για όποιον θέλει να το παρακολουθήσει. 
Δε θα γράψω πολλά λόγια, όποιος πραγματικά θέλει να μάθει περισσότερα υπάρχουν τόσοι και τόσοι που τα έχουν γράψει πριν από εμένα.. το μόνο που θέλω να πω είναι αυτό που πιστεύω. Πέρα από κάθε είδους προπαγάνδα και παραπληροφόρηση δε θα πρέπει ποτέ να βγάζουμε απ' το μυαλό μας αυτό που "άλλοι" θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε. Πως οι Κύπριοι είναι αδέρφια με τους Έλληνες. Η Ένωση ήταν πάντα ο πόθος των Κυπρίων, άσχετα αν στις μέρες μας τείνει να ξεχαστεί μαζί με την ελπίδα για ελευθερία της νήσου. Οι πραγματικοί πατριώτες δεν ξεχνούν. Ειδικά εμείς οι Κρητικοί, που παλέψαμε τόσο για την πολυπόθητη Ένωση με τη Μητέρα Πατρίδα ένας λόγος παραπάνω να μην ξεχάσουμε ποτέ..

ΥΓ. Για να είμαι ακριβοδίκαιη.. Σε σχεδόν παράλληλο χρόνο το ίδιο ντοκυμαντέρ προβλήθηκε και απο το κανάλι της Βουλής. Επίσης, αφιέρωμα στην επέτειο της εισβολής είχε και το KONTRA CHANNEL. Για τα υπόλοιπα κανάλια δεν ξέρω, αλλά ως συνήθως περί άλλων ετύρβαζαν..




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου